In het zonnetje: Ada

In het zonnetje: Ada
07-01-2022

In het zonnetje: Ada

Manusje van alles
“Ik ben bij Garfield begonnen toen ik nog net geen 18 was. De eerste 12 jaar heb ik voorraadadministratie gedaan. Alles gebeurde toen nog met de hand, ik typte met een schrijfmachine. Ook verrichtte ik werkzaamheden in het magazijn, sjouwde ik met profielen en ga zo maar door. Ook nu bestaat mijn werkdag niet alleen maar uit verkoop. ‘Dat is mijn werk niet’ staat niet in mijn woordenboek. Wat ik kan, dat doe ik. En ik doe het graag.

 Fijne collega's
Toch zijn de werkzaamheden niet het leukste van mijn werk. Het mooiste vind ik het werken met leuke collega’s met wie ik echt een band heb. Iedereen kent elkaar al langer, dat is toch super bijzonder. Ik heb hier bijvoorbeeld ook mijn man John ontmoet, die ook al jaren in dienst is. Fijne collega’s en een goede sfeer, daar valt en staat alles mee. Als iemand bijvoorbeeld 50 wordt, versieren we de boel en zetten we diegene in het zonnetje.  Ik denk met veel liefde terug aan collega’s met wie ik heb samengewerkt die met pensioen zijn gegaan. Vorige maand waren er weer wat mensen van de oude garde op kantoor, dat is dan echt een warm bad waar je weer instapt.

 Wennen aan vrije tijd
In mijn vrije tijd ga ik graag met mijn man John fietsen of wandelen. Als het kan, zoals afgelopen zomer, gaan we regelmatig een weekendje weg. Ik ben 25 jaar mantelzorger geweest en heb altijd voor anderen gezorgd in mijn vrije tijd. Toen dat voorbij was 1,5 jaar geleden, was het erg wennen en omschakelen. Ik deel mijn vrije tijd nu rustig in. Natuurlijk is het lekker dat niets hoeft, maar het is aan de andere kant ook confronterend.

 Een aluminiumfabriek bezoeken
Ik heb een paar jaar geleden met Leon een fabriek bezocht, dat vond ik ontzettend gaaf. Heel leuk om die mensen ook een keer in het echt te zien. Voor ik met pensioen ga, zou ik graag nog eens een aluminiumfabriek bezoeken. Als ik mag kiezen, zou ik gaan voor walswerk. Het is mega interessant om te zien hoe dat in zijn werk gaat.  Wat ik verder nog wil doen bij Garfield, is er zo lang en gezond mogelijk blijven werken tot ik met pensioen ga. Meehelpen waar ik kan en collegiaal zijn. Dat vind ik belangrijk.”