Klant-specifieke aluminium profielen

Een heel ruim assortiment

 

Aluminium opslag en verpakkingsrichtlijnen

 

Het correct opslaan en verpakken van aluminium is cruciaal voor het behouden van de kwaliteit en levensduur van dit veelzijdige metaal. Aluminium is onderhevig aan bepaalde milieufactoren die kunnen leiden tot corrosie, verkleuring en andere structurele problemen indien niet adequaat gehanteerd. Door de volgende richtlijnen te volgen, kunt u de kwaliteit van uw aluminium producten waarborgen.

 

Belang van juiste opslag

Binnenopslag: Aluminium moet bij voorkeur binnen worden opgeslagen in een gesloten, goed geventileerde en droge ruimte. Onmiddellijke opslag na levering in dergelijke omstandigheden voorkomt vochtaccumulatie tussen de platen, wat kan leiden tot spleetcorrosie. Spleetcorrosie is niet alleen schadelijk voor aluminium maar ook voor andere metalen, en kan leiden tot onomkeerbare verkleuringen en zwakke plekken in het metaal.

 

Tijdelijke Buitenopslag: Als buitenopslag onvermijdelijk is, zorg er dan voor dat het aluminium schuin en op een droge ondergrond wordt geplaatst. Bedek het materiaal direct met een dekzeil en zorg voor voldoende luchtcirculatie om condensatie te voorkomen. Het is essentieel om contact met agressieve stoffen zoals zuren, kalk, soda en mest te vermijden, aangezien deze de corrosie kunnen versnellen.

 

Beschermende coatings en verpakkingstechnieken

Coatingen: Wanneer u kiest voor aluminium producten, is de afwerking van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat deze er op lange termijn aantrekkelijk uit blijven zien en duurzaam blijven functioneren. Wij begrijpen dat het uiterlijk van het gewalste blanke oppervlak na montage kan variëren, wat vooral bij decoratieve toepassingen van groot belang is. Daarom raden wij een hoogwaardige coating aan. Een gecoat oppervlak blijft niet alleen langer mooi, het is ook eenvoudiger te onderhouden dan onbewerkt materiaal.

 

Verpakking: Een goede verpakking is essentieel, vooral als het aluminium getransporteerd wordt of voor lange periodes wordt opgeslagen. Gebruik materialen die ademen en tegelijkertijd bescherming bieden tegen vocht. Het gebruik van vochtafstotende materialen en corrosie-beschermende verpakkingen kan aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van het risico op schade.

 

Richtlijnen voor veilige levering en losvoorschriften

Bij de levering van onze producten vragen wij u enkele voorzorgsmaatregelen in acht te nemen om schade te voorkomen:

 

- Inspecteer de kisten en pallets direct bij aanlevering. Eventuele schade dient onmiddellijk gemeld te worden aan onze chauffeur en genoteerd op de vrachtbrief.

 - Voor pallets tot 8 meter lengte is lossen mogelijk met een kraan en twee hijsbanden of een vorkheftruck. Voor langere afmetingen is het gebruik van een evenaar noodzakelijk.

 - Voorkom het gebruik van onbeschermde hijsmiddelen zoals kettingen, die het materiaal kunnen beschadigen.

- Plaats afstandhouders tussen de hijsbanden om randbeschadigingen te vermijden.  

 

Wij staan klaar om u verder te informeren over onze producten en de mogelijkheden voor coatings. Neem contact op met uw vertegenwoordiger voor meer informatie en om de beste keuze te maken voor uw specifieke toepassing. Informeer bij uw contactpersoon naar de mogelijkheden.

 

Technische leveringsvoorwaarden volgens norm EN485-1  pt.5.2.4 Vrijheid van gebreken. 

Het product moet vrij zijn van gebreken die afbreuk doen aan een geschikt en juist gebruik ervan. Het moet een glad en schoon oppervlak hebben. Kleine onvolkomenheden aan het oppervlak, zoals lichte krassen, inkepingen, lamineringen, strepen, rolsporen, verkleuringen en een niet-uniform uiterlijk van het oppervlak als gevolg van warmtebehandeling, enz., die niet altijd volledig kunnen worden vermeden, zijn echter in het algemeen toegestaan aan beide zijden van het product. Hoewel een bewerking die bedoeld is om een gebrek te maskeren niet is toegestaan, mogen oppervlakkige gebreken worden weggewerkt, mits de maattoleranties en materiaaleigenschappen aan de specificaties blijven voldoen. Voor producten die bestemd zijn voor decoratieve anodisering mogen de oppervlakkige onvolkomenheden (verkleuringen, mechanische of structurele onvolkomenheden) niet zo groot zijn dat zij na de overeengekomen oppervlaktebehandeling het decoratieve uiterlijk schaden. Tussen leverancier en afnemer kunnen monsters worden overeengekomen.  

 

Corrosie

Onderstaande afbeeldingen geven gecorrodeerd (verkleuringen van het oppervlak) aluminium weer.

 

 

Zoekt u een specialist?