Garfield Aluminium: uw expert in klant-specifieke aluminium profielen 

 

Ontdek de kunst van aluminium profielen

Aluminium profielen zijn overal om ons heen te vinden, van de elegante lijsten van fotolijstjes tot de functionele trapleuningen en de stijlvolle afwerkprofielen van douchecabines. Bij Garfield Aluminium benutten we de volledige potentie van aluminium met geavanceerde ontwerptechnieken die niet alleen efficiënt maar ook esthetisch zijn. Met meer dan 50 jaar ervaring in de branche brengen we elke tekening tot leven, waarbij we de unieke eigenschappen van aluminium benutten voor een optimale balans tussen sterkte en gewicht.

 

 

Voordelen van klant-specifieke profielen 

Onze klant-specifieke aluminium profielen bieden tal van voordelen:

**Volledige Ontwerpvrijheid**: Profiteer van onze mogelijkheid om 3D ontwerpen te creëren en te testen met onze 3D-printer vóór de productiefase.

**Functionaliteit en Esthetiek**: Integreer intelligente ontwerpdetails zoals schroefkanalen voor gemakkelijke montage en minder noodzaak voor nabewerking.

**Kostenbesparend Ontwerp**: Onze vooraf ontworpen profielen helpen ontwerpfouten minimaliseren, waardoor de kosten tijdens de prototypefase laag blijven.

 

 

Bewerkingsmogelijkheden en oppervlaktebehandelingen

Bij Garfield Aluminium hanteren we een breed scala aan bewerkingsmogelijkheden. Van precies zagen en boren tot het aanbrengen van specifieke gatenpatronen, wij zorgen dat elk profiel aan uw specifieke eisen voldoet. Daarnaast bieden wij oppervlaktebehandelingen zoals poedercoaten en anodiseren aan om uw producten niet alleen te beschermen maar ook esthetisch te verbeteren. Kies uit een verscheidenheid aan afwerkingen, waaronder glanzende, matte en metallic coatings.

 

Wat is poedercoaten?

Poedercoaten is een effectieve methode om aluminium profielen te voorzien van een organische deklaag die zowel bescherming biedt als de visuele aantrekkingskracht verhoogt. Dit proces omvat het elektrostatisch aanbrengen van een poeder op het metaal, dat vervolgens wordt uitgehard onder hitte om een sterke, slijtvaste laag te vormen.  

Uw opties in poedercoaten:

Kleurvariëteit: Kies uit een breed scala aan kleuren, inclusief standaard gladde RAL-kleuren, evenals opties in structuur en metallic tinten.

Laagdikte en Lagen: Pas de laagdikte aan en kies voor meerdere lagen voor extra bescherming en duurzaamheid.

Glansgraden: Standaard glansgraad bij ons is 70%, maar we bieden ook hoogglans tot 80% en matte afwerkingen tot 30%.  

Al onze poedercoatings voldoen aan de hoge normen van Qualicoat, waardoor u verzekerd bent van topkwaliteit en duurzaamheid.

 

Wat is anodiseren?

Anodiseren is een elektrochemisch proces dat de natuurlijke oxidelaag van aluminium versterkt, waardoor een hardere, corrosiebestendige laag ontstaat. Deze behandeling is ideaal voor aluminium profielen die worden blootgesteld aan strenge omgevingscondities, omdat het de levensduur aanzienlijk verlengt.  

Voordelen van anodiseren:

Verbeterde Corrosiebestendigheid: Maakt het aluminium bestand tegen roest en slijtage.

Esthetische Flexibiliteit: Biedt een duurzame, esthetisch aantrekkelijke afwerking die het uiterlijk van het metaal verbetert.

Lange Levensduur: Verlengt de gebruiksduur van de profielen zonder de noodzaak van frequent onderhoud.


Maak kennis met onze service

Ontdek de mogelijkheden die Garfield Aluminium biedt. Als lid van de Non Ferro Family garanderen wij kwaliteit en expertise in elke aluminium oplossing die wij leveren. Voor meer informatie over onze diensten of om uw project te bespreken, neem contact op met onze deskundigen. Wij zijn hier om u te helpen bij het efficiënter en effectiever maken van uw productieprocessen met superieure aluminium profielen.   

In onze vestiging Cuijk hebben wij de mogelijkheid om platen en staven op maat te zagen.  Zowel bij kleine als grote projecten kunnen wij een totaaloplossing bieden en het zaagwerk leveren door heel Europa.