Aluminium profielen groothandel voor klant-specifieke profielen 

 

Overal om ons heen komen we aluminium profielen tegen met een bijzondere vormgeving, denk aan fotolijstjes, trapleuningen en afwerkprofielen van douchecabines. Deze ontwerpen worden op een tekentafel ontworpen om het zo efficiënt of esthetisch mooi mogelijk te maken. Aluminium biedt ontwerpers vele voordelen bij het ontwerpen van een nieuw profiel, zoals grote vormvrijheid in combinatie met een gunstige verhouding tussen sterkte en gewicht, waardoor vrijwel ongelimiteerde mogelijkheden ontstaan. Door tijdens het tekenen al rekening te houden met de toepassing kan er met specifieke ontwerpdetails een zekere mate van 'intelligentie' aan het profiel worden toegevoegd, zoals schroefkanalen en voorzieningen die de montage gemakkelijker en bewerkingen overbodig maken. 

 

 

Voordelen van klant-specifieke profielen 

Voordelen van aluminium klant-specifieke profielen zijn onder andere vooraf een eigen 3D ontwerp, gunstige verhouding tussen sterkte en gewicht, vrijwel volledige vrijheid van vormgeving in profielen, het combineren van functies in het profiel is mogelijk, minder mechanische bewerkingen nodig en kosten efficiënt ontwerpen. Met een 3D-printer kan er in de ontwerpfase al een profiel in handen worden gegeven, zodat het ontwerp alvast getest kan worden voordat er een matrijs gemaakt wordt. Het grote voordeel hiervan is dat er in de ontwerpfase al fouten uitgehaald kunnen worden of aanpassingen op het profiel getest kunnen worden zonder hoge kosten te maken. Informeer bij uw contactpersoon naar de mogelijkheden. 

 

Bewerkingsmogelijkheden 

 

Onze bewerkingsmogelijkheden voor profielen zijn zagen/boren. De aluminium profielen kunnen op elke afmeting worden gezaagd. Ook verstekzagen is geen enkel probleem bij Garfield Aluminium. Wij kunnen de profielen ook direct voorzien van een gatenpatroon. Vraag eens naar al onze mogelijkheden! 

 

 

 

Oppervlaktebehandelingen: poedercoaten en anodiseren 

Garfield Aluminium biedt ook oppervlaktebehandelingen voor aluminium profielen, zoals poedercoaten en anodiseren. Poedercoating is een organische deklaag ter bescherming en verfraaiing van met name metalen ondergronden. Wij kunnen de aluminium profielen in diverse kleuren laten poedercoaten, in standaard 'gladde' RAL kleuren, maar ook in structuur of metallic kleuren, verschillende lagen en laagdikten. De standaard glansgraad bij ons is 70%, maar hoogglans van 80% of een matte uitvoering van 30% behoren ook tot de mogelijkheden. Poedercoating wordt toegepast volgens de specificaties van Qualicoat, het kwaliteitslabel voor het coaten van aluminium. Zo weten we zeker dat de profielen met topkwaliteit bij u worden afgeleverd. 

 

Borstelen 

Borstelen is een mechanische bewerking waarbij de oppervlaktebehandeling van het aluminium wordt uitgevoerd met roterende borstels. Hiermee wordt een structuur in de oppervlakte van het aluminium aangebracht. Dit geeft een mooi, uniek effect aan het aluminium en kan worden toegepast voor zowel esthetische als functionele doeleinden. Het borstelen van aluminium profielen is mogelijk in verschillende richtingen en intensiteiten. Samenvattend biedt Garfield Aluminium als groothandel in aluminium profielen een grote vormvrijheid en gunstige verhouding tussen sterkte en gewicht bij het ontwerpen van klant-specifieke profielen. Door gebruik te maken van onze 3D-printer, kunnen we vooraf een eigen 3D-ontwerp maken en het profiel testen voordat er een matrijs wordt gemaakt. Daarnaast bieden we diverse bewerkingsmogelijkheden, waaronder zagen, boren en borstelen. Ook kunnen we de profielen voorzien van oppervlaktebehandelingen, zoals poedercoaten en anodiseren, in diverse kleuren en afwerkingen. Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact op met onze specialisten voor meer informatie over de mogelijkheden. 

In onze vestiging Cuijk hebben wij de mogelijkheid om platen en staven op maat te zagen.  Zowel bij kleine als grote projecten kunnen wij een totaaloplossing bieden en het zaagwerk leveren door heel Europa.