Klant-specifieke aluminium profielen

Een heel ruim assortiment


Aluminium zetwerk voor de gevelbouw uit de regio Rotterdam

Wij zijn dé partij die u zoekt voor aluminium zetwerk op maat uit de regio Rotterdam. Garfield Aluminium komt van oorsprong uit Schiedam. Ons gemotiveerde en betrokken team kan het door u gewenste product aan de hand van een duidelijke tekening voor u knippen, ponsen, zetten, lassen, zagen, coaten en/of anodiseren. Onze expertise ligt vooral in het bewerken van aluminium, rvs, sendzimir en plastisol platen voor de gevelbouw. Wij anodiseren of poedercoaten het plaatwerk in diverse kleuren, zowel in de standaard RAL-kleuren als afwijkende kleuren. Hiermee bieden wij totaaloplossingen voor kleine en grote projecten. U profiteert van een korte levertijd van het aluminium zetwerk op maat, niet enkel binnen Rotterdam, maar door heel Nederland.

Waarom kiest u voor ons aluminium zetwerk op maat uit de regio Rotterdam

Wanneer u besluit om een bestelling voor aluminium zetwerk op maat te plaatsen bij Garfield Aluminium uit Schiedam, nabij Rotterdam, kiest u voor betrouwbaarheid en snelheid. Wij zetten ons namelijk bij iedere opdracht voor meer dan 100% in, luisteren naar onze klanten en gaan voor een hoge klanttevredenheid. Niet voor niets staan wij in Rotterdam en daarbuiten al jarenlang bekend om onze (lever)betrouwbaarheid, snelheid en prijs-kwaliteitverhouding van ons aluminium zetwerk op maat. Dit geldt bijvoorbeeld voor lekdorpels, waterslagen, muurafdekplaten en hoekstukken.

Wij leveren te allen tijde zetwerk van uitstekende kwaliteit

Onze medewerkers en klanten staan op één, maar kwaliteit en vakmanschap van ons aluminium zetwerk op maat staat dat ook. Wij voeren regelmatig prijs- en kwaliteitstoetsingen uit, zodat u altijd de beste kwaliteit ontvangt. Hierdoor zijn wij onder andere ISO 9001- en ISO 14001-gecertificeerde partner van de VMRG (Vereniging van Gevelbouwers). Dit houdt in dat wij al onze producten zelf bewerken, verpakken en vervoeren volgens de geldende richtlijnen. Hiervoor gelden strenge controles en onze medewerkers zorgen ervoor dat binnen de betreffende afdelingen alles volledig op orde is. U profiteert hierdoor van de beste service en zorg.

Onze bewerkingsmogelijkheden

Wij beschikken in ons filiaal in Schiedam, nabij Rotterdam, over verschillende bewerkingsmogelijkheden om aluminium zetwerk voor u op maat te maken:

  • Knippen
  • Ponsnibbelen
  • Ponsen
  • Zetten
  • Lassen
  • Boren/zagen
  • Verpakking

Knippen

Wij knippen met onze platenschaar een aluminium plaat tot een dikte van 8 millimeter en een maximale lengte van 4300 millimeter. Rvs en staal knippen we tot een dikte van 3 millimeter met een maximale lengte van 4000 millimeter.

Ponsnibbelen

Ponsnibbelen is een vorm van ponsen waarbij de stempel herhaaldelijk machinaal in de plaat wordt gedrukt. Deze techniek wordt veelvuldig gebruikt in de metaalindustrie. Wij ponsnibbelen aluminium platen op maat van maximaal 4300x1500 millimeter, tot een dikte van 6 millimeter. Rvs en staal tot een dikte van 3 millimeter met een maximale afmeting van 4000x1500 millimeter. We voorzien al het plaatwerk op maat, ook het aluminium zetwerk, van de benodigde nabehandeling in ons bedrijf in Schiedam, nabij Rotterdam.

Ponsen

Wij voorzien kleine aluminium onderdelen tot een dikte van 20 millimeter van (sleuf)gaten. Er zijn enige beperkingen met betrekking tot de afmeting voor deze techniek. We denken hierin graag met u mee en voorzien u van advies.

Zetten

Zetten is een metaalbewerking een kantbank een aluminium plaat in een speciaal profiel zet. Het metaal kan in de gewenste vorm worden gezet, afhankelijk van de plaatdikte. Deze bewerking kan tot een maximale lengte van 4300 millimeter en een dikte van 4 millimeter. Een plaat van 5 millimeter dik kan tot een maximale lengte van 3000 millimeter worden gezet. Wij zetten kleine onderdelen tot maximaal 8 millimeter dik.

Lassen

Wij lassen ons plaatwerk TIG en MIG. Bij TIG lassen (Tungsten Inert Gas) voegen wij lasdraad in de juiste legering toe waardoor er een kwalitatief hoge las ontstaat die gezien mag worden. Bij MIG lassen (Metal Inert Gas) gebruiken wij een “Inert” gas zoals Argon of menggas. Deze vorm van lassen gaat over het algemeen sneller dan TIG lassen.

Zagen / Boren

Wij zagen de aluminium profielen op elke afmeting, daarbij behoort ook verstekzagen tot de mogelijkheden. U kunt ons het zetwerk ook direct laten voorzien van een gatenpatroon.

Verpakking

Wij verpakken en leveren al onze producten met zorg en aandacht. In het geval van vragen omtrent de verpakking, kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen.


Oppervlaktebehandelingen

U heeft bij ons bedrijf in de keuze uit verschillende oppervlaktebehandelingen voor het aluminium zetwerk op maat:

Poedercoaten / Moffelen

Een poedercoating is een organische deklaag die metalen ondergronden beschermt en verfraait. We poedercoaten het aluminium zetwerk op maat in diverse kleuren. U kiest hierbij tussen standaard RAL-kleuren of metallic kleuren in combinatie met verschillende structuren of diverse lagen en laagdikten. De standaard glansgraad is 70%, maar ook hoogglans van 80% of een matte uitvoering van 30% behoren tot de mogelijkheden. Wij passen poedercoating toe volgens de specificaties van Qualicoat, het kwaliteitslabel voor het coaten van aluminium. U weet dus zeker dat wij topkwaliteit bij u afleveren.

Anodiseren

Anodiseren is een elektrochemisch oxidatieproces dat de natuurlijke, transparante oxidatie laag van aluminium snel verwijdert. Vervolgens vormt er een nieuwe, dikkere oxidatie laag die het aluminium een hogere corrosiebestendigheid en een lang houdbare bescherming geeft. Het karakter blijft op deze manier behouden. Wij anodiseren de aluminium profielen naturel of in diverse kleuren.

Profiteer van de kennis van onze gespecialiseerde medewerkers

Wilt u een bestelling plaatsen, maar heeft u eerst nog vragen over ons assortiment of over de toepassingen hiervan? Neem dan gerust contact op met onze ervaren medewerkers. U bereikt de medewerkers van ons filiaal in Schiedam, nabij Rotterdam door te bellen naar +31 (0)10-2382888 of door het sturen van een e-mail naar schiedam@garfield.nl. Onze medewerkers vertellen u graag meer over aluminium zetwerk op maat. U bent ook van harte welkom om ons filiaal in Schiedam te bezoeken en kennis te maken met onze mensen.

 
Zoekt u een specialist?