Garfield Aluminium,
specialist in plaatbewerking voor de Gevelbouw.


Garfield Aluminium is een van oorsprong Schiedams bedrijf dat met een team van betrokken en gemotiveerde werknemers voor u klaar staat. 


Wat doen we?

Aan de hand van een duidelijke tekening kunnen wij het gewenste product voor u knippen, ponsen, zetten, lassen, zagen, coaten en/of anodiseren. Zowel bij kleine als grote projecten kunnen wij een totaaloplossing bieden en de producten leveren wij door heel Nederland.

Wat maken we?

Onze expertise ligt vooral in het bewerken van plaat in aluminium, rvs, sendzimir en plastisol voor de gevelbouw. Het plaatwerk kan in diverse kleuren voor u worden geanodiseerd en gepoedercoat, zowel in de standaard RAL (structuur) kleuren als afwijkende kleuren.

Waarom kiezen voor Garfield Aluminium?

Bij iedere opdracht zetten wij ons voor meer dan 100% in. Wij luisteren naar onze klanten en gaan voor een hoge klanttevredenheid. Niet voor niets staan wij al jaren bekend om onze (lever) betrouwbaarheid, snelheid en prijs-kwaliteit verhouding.

Kwaliteit, service en vakmanschap!

Waar onze medewerkers en klanten op nummer één staan, staan kwaliteit en vakmanschap dat ook! Wij vinden het van groot belang dat wij de beste kwaliteit kunnen leveren. Vandaar dat wij regelmatig kwaliteit- en prijstoetsingen doen. Garfield Aluminium is onder andere ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerde partner van de VMRG (Vereniging van Gevelbouwers). Al onze producten worden volgens de juiste richtlijnen bewerkt, verpakt en vervoerd. Hiervoor gelden strenge controles en onze medewerkers zorgen er voor dat binnen de betreffende afdeling alles volledig op orde is. We werken met een fantastisch team dat zich continue ontwikkelt om zo voor u de beste service en zorg te kunnen bieden.

Kortom, wij zijn er om aan uw wensen te voldoen. Breng eens een bezoek aan onze vestiging in Schiedam en maak kennis met onze mensen! Wilt u graag direct spreken met onze medewerkers? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Onze bewerkingsmogelijkheden;

Knippen

Met onze platenschaar kunnen wij aluminium plaat tot een dikte van 2 mm en een maximale lengte van 4300 mm knippen. Overige dikten in aluminium tot 8 mm met een maximale lengte van 4000 mm. Rvs en staal knippen wij tot een dikte van 3 mm met een maximale lengte van 4000 mm.  Ponsnibbelen
Ponsnibbelen is en vorm van ponsen waarbij machinaal de stempel herhaaldelijk in de plaat wordt gedrukt Deze techniek wordt veelvoudig gebruikt in de metaalindustrie. Wij kunnen aluminium platen van maximaal 4300x1500 mm en tot een dikte van 6 mm op maat ponsnibbelen. Rvs en staal tot een dikte van 3 mm met een maximale afmeting van 4000x1500 mm. Al het plaatwerk krijgt de benodigde nabehandeling.Ponsen

Kleine aluminium onderdelen kunnen wij tot een dikte van 20 mm voorzien van (sleuf)gaten. Voor deze techniek zijn er wel enige beperkingen aan de afmetingen. Wij kunnen u hierin verder adviseren en met u meedenken. Zetten

Zetten is een metaalbewerking waarbij een aluminium plaat in een speciaal profiel gezet wordt. Hierbij wordt een kantbank gebruikt. Afhankelijk van de plaatdikte kan het metaal in de gewenste vorm worden gezet. Deze mogelijkheid kan tot een maximale lengte van 4300 mm en een dikte van 4 mm. Plaat van 5 mm dik kan tot een maximale lengte van 3000 mm worden gezet. Kleine onderdelen kunnen we zetten tot maximaal 8 mm dik.Lassen

Wij kunnen ons plaatwerk TIG en MIG lassen. Bij TIG lassen (Tungsten Inert Gas) wordt lasdraad in de juiste legering toegevoegd waardoor een kwalitatief hoge las ontstaat die gezien mag worden. Bij MIG lassen (Metal Inert Gas) wordt gebruik gemaakt van een “Inert” gas zoals Argon of menggas. Deze vorm van lassen gaat over het algemeen sneller dan TIG lassen.Zagen/boren

De aluminium profielen kunnen op elke afmeting worden gezaagd. Ook verstekzagen is geen enkel probleem bij Garfield Aluminium. Wij kunnen de profielen ook direct voorzien van een gatenpatroon. Vraag eens naar al onze mogelijkheden!Verpakking

Al onze producten worden met zorg en aandacht verpakt en bij u afgeleverd. Heeft u vragen of opmerking omtrent de verpakking, neem dan altijd even telefonisch contact met ons op.
Oppervlaktebehandelingen

 

Poedercoaten

Poedercoating is een organische deklaag ter bescherming en verfraaiing van met name metalen ondergronden. Wij kunnen de aluminium profielen in diverse kleuren laten poedercoaten, in standaard “gladde” RAL kleuren, maar ook in structuur of metallic kleuren, verschillende lagen en laagdikten. De standaard glansgraad bij ons is 70%. Wilt u hoogglans van 80% of een matte uitvoering van 30%, geen probleem, dit behoort allemaal tot de mogelijkheden. Poedercoating wordt toegepast volgens de specificaties van Qualicoat, het kwaliteitslabel voor het coaten van aluminium. Zo weten we zeker dat de profielen met een topkwaliteit bij u worden afgeleverd.

 

 

Anodiseren

Anodiseren is een kunstmatig versneld, elektrochemisch oxidatieproces dat de natuurlijke, transparante oxidatie laag van aluminium verwijdert. Vervolgens wordt een nieuwe, duidelijk dikkere oxidatie laag gevormd die het aluminium een hogere corrosiebestendigheid en een lang houdbare bescherming geeft. Het metallisch karakter blijft op deze manier behouden. Wij kunnen de aluminium profielen naturel anodiseren of in diverse kleuren.

 

 

Garfield Aluminium is uw betrouwbare specialist op het gebied van:

 

Hoge kwaliteit

                

 

Snelle levertijden

Scherpe prijzen

Uitgebreide service

 

 

Garfield Aluminium Service Center is VMRG-partner en levert volgens de VMRG-kwaliteitseisen en -adviezen