Garfield-familiegevoel gaat bij collegas Michael en Sven net even verder

Garfield-familiegevoel gaat bij collegas Michael en Sven net even verder
28-02-2024

Garfield-familiegevoel gaat bij collega’s Michaël en Sven nét even verder


Qua uiterlijk zou je op het eerste gezicht niet zeggen dat Michaël en Sven zo nauw verwant zijn. Michaël is een stukje langer en breder dan Sven en waar Sven donkerblond is, is bij zijn vader de originele haarkleur niet meer te achterhalen. “Want hierboven groeit niet zo veel meer”, grapt Michaël terwijl hij met zijn hand over zijn kale bol wrijft. Wat de twee overduidelijk wél gemeen hebben: ze werken graag met hun handen! 

Werkplezier
Geef Michaël een metalen plaat en terwijl jij even met je ogen knippert, heeft hij hem al voor je geknipt. Ook voor lassen draait hij zijn hand niet om. Allemaal geleerd bij zijn vorige werkgever, een metaalconstructiebedrijf in Oud-Beijerland. Dertig jaar lang had hij het daar ontzettend naar zijn zin. Tot zijn naaste collega en maatje plotseling overleed. “De glans was er gewoon af”, blikt hij terug. Tijd dus, voor een nieuwe werkomgeving. “Van Sven, die hier al werkte, hoorde ik dat er vacatures waren. Dus heb ik gesolliciteerd. Hier bij Garfield heb ik mijn werkplezier teruggevonden.” 

In het diepe
Voor Sven was de metaalbewerking een paar jaar geleden juist helemaal nieuw. Na vijf jaar als beveiliger te hebben gewerkt, komt hij via een vriend bij Garfield op de productieafdeling terecht. “Inmiddels ben ik redelijk allround, maar toen ik hier kwam, kon ik helemaal niets”, lacht hij. “Zagen, knippen, boren: ik heb het allemaal op de werkvloer geleerd. Een kwestie van goed luisteren en veel noteren. En fouten maken! Want je wordt hier toch wel een beetje in het diepe gegooid. Eén of twee keer wordt er iets voorgedaan en daarna mag je het zelf proberen.” 

Prima samenwerking
Vader en zoon die bij hetzelfde bedrijf werken en min of meer hetzelfde werk doen; voor Sven en Michaël is het geen probleem. “Het samenwerken gaat prima”, zegt Michaël. “En gaat er iets niet goed, dan kunnen we dat ook tegen elkaar zeggen. Daar hebben we geen problemen mee.” Sven grapt: “We staan allebei achter onze eigen machine, dat helpt ook!”