Stucco

Aluminium stucco plaat 

Een aluminium stucco plaat is een dunne plaat van aluminium dat wordt gebruikt voor verschillende doeleinden in de bouw en constructie. De plaat heeft een sinaasappelstructuur ofwel een gebobbelde structuur. De structuur wordt in een vlakke plaat gewalst waardoor krassen, vingerafdrukken of andere oneven heden minder of nauwelijks zichtbaar zijn. De plaat is sterk en duurzaam, wat het ideaal maakt voor toepassingen waarbij stevigheid en weerbestendigheid belangrijk zijn. Bovendien is aluminium een licht materiaal, wat betekent dat het gemakkelijk te vervoeren en te werken is. Door zijn veelzijdigheid en duurzaamheid is een aluminium stucco plaat een goede keuze voor veel bouwprojecten. 

Op rol of als vlakke plaat 

Er zijn meerdere soorten perforaties en gat vormen en gat groottes mogelijk in een aluminium stucco plaat. Naast ronde en vierkante gaten is een decoratieve perforatie ook mogelijk. Een perforatie met vierkante gaten heeft het voordeel dat er een hoge doorlaatbaarheid is. De vierkante perforatie wordt vaak ingezet voor ventilatie of beveiliging. 

Verschillende materiaalsoorten 

Stucco platen kan in meerdere legeringen voorkomen.  De legeringen die Garfield Aluminium aanbiedt: 

Legering 1050 

Eigenschappen: 

• Zeer goed bestand tegen corrosie (normale condities) 

Legering 5052 of 5049

Eigenschappen:  

• Zeer goed corrosiebestendig tegen zeewater in een zeeklimaat en industriële omgevingen 

Uit voorraad leverbaar  

Aluminium stucco plaat op rol of als vlakke plaat kunnen wij uit voorraad leveren. Op rol kunnen wij stucco leveren in de breedte 1000 mm en 1250 mm tot 1,2 mm dik. De maten in vlakke platen verschillen van 1000 x 2000 mm tot 1500 x 3000 mm.  De platen kun je bij ons in de webshop eenvoudig bestellen, ook maatwerk is mogelijk! Dan kun je altijd contact opnemen voor een prijs. Wij bezorgen door heel Nederland maar je kunt de materialen ook afhalen bij ons in Schiedam. 

 

 
Zoekt u een specialist?

Ada van Enkhuijzen

Verkoop Isolatie

+31 (0)10-2382882

aenkhuijzen@garfield.nl

Team Schiedam (Noord-West)