Update prijs aluminium: historisch hoog

Update prijs aluminium: historisch hoog
02-05-2022

 Update: aluminiummarkt erg volatiel

Door de onrust en tragische gebeurtenissen in Oekraïne blijven de aluminiumprijzen op de beurs enorm volatiel. De prijs van Europees aluminium is sinds begin 2022 gestegen met ongeveer 20% en breekt daarmee zijn historisch record van oktober 2021. Dit is een stijging van meer dan 85% ten opzichte van januari 2021. 

Verminderde productie
Ook de productie van aluminium is verminderd. Dit komt door de sterke stijging van de gasprijs. Omdat deze stijging een enorme impact heeft op de winstgevendheid van producenten, staan ze voor de moeilijke keuze om hun smelterijen te sluiten of om de productie te verminderen. 

Toenemende vraag 
De vraag van aluminium zal in de toekomst alleen maar meer toenemen voor de overgang naar een groenere economie. Op dit moment is er te weinig aluminium voor windmolens en zonnepanelen om de wereld van steenkool en olie af te helpen.  

Oproep om uitstaande offertes grondig te controleren  
Deze combinatie van onrust in de wereld, sterke vraag en verminderde productie zorgt voor stijgende prijzen. Hierdoor kunnen er grote prijsverschillen ontstaan tussen uit voorraad en af fabrieksleveringen. Daarom doen wij nogmaals een dringend beroep op onze klanten om uitstaande offertes grondig te controleren voordat projecten als order worden afgesloten.