Semper Greenwall voor het nieuwe Theater aan de Parade heeft een vleugje Garfield Aluminium

Semper Greenwall voor het nieuwe  Theater aan de Parade heeft een vleugje Garfield Aluminium
03-07-2024

SemperGreenwall voor het nieuwe Theater aan de Parade heeft een‘vleugje’ Garfield Aluminium 

 

Groen, groener, groenst. Dat is in een notendop het motto van Sempergreen. Met hun verticale tuinen – de SemperGreenwall – toveren zij wereldwijd kille daken, gevels en binnenmuren om in weelderige, groene oases. De achterconstructie van het SemperGreenwall-systeem, die komt bij Garfield Aluminium in Schiedam vandaan! Onlangs werd daarmee een prachtige levende groenmuur geplaatst in het nieuwe Theater aan de Parade in Den Bosch. 

Kant-en-klaar pakket
De botanische foyer van het pas geopende Theater aan de Parade in Den Bosch kreeg zo’n weelderige SemperGreenwall. Garfield Aluminium leverde de aluminium achterconstructie en goot en de aluminium randprofielen die de omlijsting van de levende groenwand vormen. De onderdelen werden geproduceerd uit platen aluminium 5005 H14/H24-moffelkwaliteit met een dikte van 3 mm en tot een lengte van 4000 mm. In het eigen servicecenter van Garfield Aluminium werden de verschillende onderdelen geknipt, geponst, gezet, gelast en uiteindelijk gemoffeld. Vervolgens werd het gehele pakket kant-en-klaar afgeleverd op locatie. De monteurs van Sempergreen hoefden de losse onderdelen vervolgens alleen nog maar in elkaar te zetten. 

Standaard én maatwerk
Het standaard ontwerp en principe van de SemperGreenwall komt van Sempergreen. Omdat niet elke wand hetzelfde is, moet Garfield Aluminium het standaard ontwerp in sommige gevallen aanpassen. “We maken bijvoorbeeld de goot dieper of passen de maten van de randprofielen aan”, vertelt Martijn van der Struijs. “De klant kan dus alle kanten op qua uitvoering. Daarnaast kunnen we het aluminium in elke kleur leveren. Dus ook wat kleur betreft is er van alles mogelijk.”