Duurzaam produceren met 100 procent gerecycled aluminium

Duurzaam produceren met 100 procent gerecycled aluminium
03-07-2024

Duurzaam produceren met 100 procent gerecycled aluminium 

 

De grondstof van aluminium is bauxiet. Dit is na zuurstof en silicium het meest voorkomende element op aarde. Het omzetten van bauxiet naar aluminium (primair aluminium) is een zeer energie-intensief proces. Bij het recyclen van aluminium (secundair aluminium) is het energiegebruik vele malen minder: ongeveer vijf procent van de energie die gebruikt wordt bij het primaire proces. Daarnaast komt er bij de productie van secundair aluminium 97 procent minder broeikasgassen vrij. Om onze CO2-voetafdruk zo klein mogelijk te houden, is het dus belangrijk om gerecycled aluminium te gebruiken.

Geen verschil
Voor de specifieke eigenschappen van aluminium is er geen verschil tussen primair en secundair aluminium. Aluminium kan steeds weer opnieuw worden gerecycled, zonder dat de karakteristieke eigenschappen – sterk, licht, vormbaar en eenvoudig te bewerken – verloren gaan. 75 procent van al het aluminium dat ooit is geproduceerd, is nog steeds in gebruik.

100 procent gerecycled
Garfield Aluminium levert voor extrusieprofielen op aanvraag materiaal uit 100 procent gerecycled aluminium. Dit wordt bevestigd met een 3.1-certificaat. De productie vindt plaats bij de modernste fabrieken in Europa.

Meer weten over gerecycled aluminium? Bel onze vestiging in Schiedam (+31 10 238 28 88) of stuur een mail naar schiedam@garfield.nl.