Speciaalprofielen

Bespaar op dure nabewerkingen

 

Aluminium is vanwege zijn kenmerkende eigenschappen een interessant materiaal voor ontwerpers. Het is niet alleen licht, sterk, weerbestendig en duurzaam, maar ook goed bewerkbaar en heeft een grote vormvrijheid. Vooral dit laatste biedt ontwerpers ontzettend veel mogelijkheden. Door aluminium producten met behulp van extrusieprofielen te ontwerpen heeft u veel vrijheid in de vormgeving van het product. U kunt bij ons uw eigen extrusieprofielen laten produceren. Het ontwerpen van aluminium producten aan de hand van dit soort profielen geeft u de mogelijkheid om producten te ontwikkelen die zowel technisch, esthetisch als prijstechnisch aan uw wensen voldoen.


Garfield Aluminium kan u helpen bij het ontwerpen van een aluminium tekeningsprofiel. Door de nauwe samenwerking met verschillende fabrieken biedt Garfield Aluminium uitstekende mogelijkheden voor het leveren van klantspecifieke tekeningsprofielen. Dure nabewerkingen kunnen hierdoor grotendeels of zelfs geheel achterwege blijven. Onze medewerkers gebruiken hun kennis en ervaring om u te helpen complexe producten te ontwikkelen.

Het ontwerpen van een eigen aluminium extrusieprofiel kan door de vormvrijheid van het metaal veel meer brengen dan alleen het profiel dat u voor een specifieke klus nodig heeft. Door tijdens het tekenen al rekening te houden met de toepassing, kan er met specifieke ontwerpdetails een zekere mate van ‘intelligentie’ aan het profiel worden toegevoegd. Maar wat moet u zich nou voorstellen van die ‘intelligentie’ die in het profiel verwerkt kan worden?

“Denk bijvoorbeeld aan voorzieningen die de montage gemakkelijker maken: sleufgaten in lengterichting voor T- en hoekaansluitingen. Dit maakt het mogelijk om gemakkelijk verbindingen aan te leggen, wat weer voordelen biedt voor de constructeur”, aldus Sales Manager Trade Rob de Boer.

Een ander voorbeeld is het mee laten extruderen van een schroefgoot, eventueel zelfs met ribben om de schroeven extra houvast te bieden. Door hier in een vroeg stadium al rekening mee te houden kan er tijd worden bespaard en behoren dure nabewerkingen tot het verleden. Ook kunnen constructies die met andere metaalsoorten uit meerdere delen worden samengesteld wellicht uit één stuk aluminium worden geproduceerd, wat leidt tot hogere nauwkeurigheid en lagere kosten. Door samenwerking met een aantal geselecteerde fabrieken biedt Garfield uitstekende mogelijkheden voor het leveren van klantspecifieke tekeningsprofielen.Voordelen aluminium extrusieprofielen

• Laag totaal gewicht
• Gunstige verhouding tussen sterkte en gewicht
• Vrijwel volledige vrijheid van vormgeving in profielen
                                           
• Combineren van functies in het profiel mogelijk
• Minder mechanische bewerkingen nodig
• Energiebesparende constructies

Bewerkingen na extrusie

​Het is bij Garfield Aluminium mogelijk om na het extruderen verschillende bewerkingen uit te voeren. Zo kunnen wij het materiaal voor u anodiseren, poedercoaten, zagen en boren. Uiteraard worden deze bewerkingen ook uitgevoerd op ons standaard assortiment in ons eigen Service Center. Op verzoek kunnen er bij de profielen certificaten worden meegeleverd (o.a. 2.2 - 2.3 - 3.1 - CE – Lloyds - U ziechen). Vraag uw contactpersoon naar de mogelijkheden.

 

Veel voorkomende extrusielegeringen

6060


6063


6005


6082