Garfield Aluminium, ook voor klant-specifieke profielen Grote vormvrijheid

Waar je ook om je heen kijkt, overal komen we in ons dagelijks leven aluminium profielen tegen met een bijzondere vormgeving. Of het nu een fotolijstje, trapleuning of afwerkprofiel van de douchecabine is, elk ontwerp is op een tekentafel ontworpen om het zo efficiënt of esthetisch mooi mogelijk te maken.      


Aluminium biedt u vele voordelen bij het ontwerpen van een nieuw profiel. Grote vormvrijheid in combinatie met gunstige verhouding tussen sterkte en gewicht geven u als ontwerper vrijwel ongelimiteerde mogelijkheden. Door tijdens het tekenen al rekening te houden met de toepassing kan er met specifieke ontwerpdetails een zekere mate van ‘intelligentie’ aan het profiel worden toegevoegd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schroefkanalen en voorzieningen die de montage gemakkelijker en bewerkingen overbodig maken.

Voordelen aluminium klant-specifieke profielen

• Vooraf een eigen 3D ontwerp 
• Gunstige verhouding tussen sterkte en gewicht 
• Vrijwel volledige vrijheid van vormgeving in profielen
                                           
• Combineren van functies in het profiel mogelijk
• Minder mechanische bewerkingen nodig 
• Kosten efficiënt ontwerpen

Vooraf een eigen 3D-ontwerp

Met onze 3D-printer kunnen wij je in de ontwerpfase al een profiel in handen geven zodat het ontwerp alvast getest kan worden voordat er een matrijs gemaakt wordt. Het grote voordeel hiervan is dat er in de ontwerpfase al fouten uitgehaald kunnen worden of aanpassingen op het profiel getest kunnen worden zonder hoge kosten te maken. Informeer bij uw contactpersoon naar de mogelijkheden.

Onze bewerkingsmogelijkheden voor profielen;

Zagen/boren

De aluminium profielen kunnen op elke afmeting worden gezaagd. Ook verstekzagen is geen enkel probleem bij Garfield Aluminium. Wij kunnen de profielen ook direct voorzien van  een gatenpatroon. Vraag eens naar al onze mogelijkheden!
Oppervlaktebehandelingen

 

Poedercoaten

Poedercoating is een organische deklaag ter bescherming en verfraaiing van met name metalen ondergronden. Wij kunnen de aluminium profielen in diverse kleuren laten poedercoaten, in standaard “gladde” RAL kleuren, maar ook in structuur of metallic kleuren, verschillende lagen en laagdikten. De standaard glansgraad bij ons is 70%. Wilt u hoogglans van 80% of een matte uitvoering van 30%, geen probleem, dit behoort allemaal tot de mogelijkheden. Poedercoating wordt toegepast volgens de specificaties van Qualicoat, het kwaliteitslabel voor het coaten van aluminium. Zo weten we zeker dat de profielen met een topkwaliteit bij u worden afgeleverd.

Anodiseren


Anodiseren is een kunstmatig versneld, elektrochemisch oxidatieproces dat de natuurlijke, transparante oxidatie laag van aluminium verwijdert. Vervolgens wordt een nieuwe, duidelijk dikkere oxidatie laag gevormd die het aluminium een hogere corrosiebestendigheid en een lang houdbare bescherming geeft. Het metallisch karakter blijft op deze manier behouden. Wij kunnen de aluminium profielen naturel anodiseren of in diverse kleuren.

In onze vestiging Cuijk hebben wij de mogelijkheid om platen en staven op maat te zagen.  Zowel bij kleine als grote projecten kunnen wij een totaaloplossing bieden en het zaagwerk leveren door heel Europa.