Garfield, meer dan Aluminium

Garfield Aluminium is uitgegroeid tot een modern bedrijf in het leveren van aluminium band aan isolatiebedrijven tot en met het bedienen van vele marktsegmenten met een breed spectrum aan aluminium halffabricaten. Onze specialiteit zit hem onder andere in producten die zijn afgestemd op de verschillende marktsegmenten waarin Garfield Aluminium in de loop der jaren actief is geworden.  Hierdoor zijn wij voor u een sterke partner met een brede service wat ons in de markt onderscheidt van anderen. Daarnaast werken wij continu aan ver- betering om het bestelproces voor u zo snel en gemakkelijk mogelijk te maken.   


Waar het allemaal begon

Het is inmiddels veertig jaar geleden dat Garfield Aluminium werd opgericht. In een tijd van oliecrisis begonnen we met het leveren van aluminium band in kleinere hoeveelheden aan isolatiebedrijven, in zowel de petrochemische als de agrarische industrie. Onze oprichters zagen daarmee een gat in de markt toen fabrikanten alleen grotere productie-eenheden wilden leveren. Dit gold ook voor het leveren van supersized platen uit voorraad die wij naar behoefte van onze klanten aanleverden zodat onze klanten efficiënter konden construeren.

Kennis en ervaring

In vier decennia Garfield Aluminium is er veel gebeurd. Na oprichting groeide onze organisatie wat leidde tot een verhuizing van Rotterdam naar Schiedam. In 1988 werd daar de huidige vestiging gebouwd. In hetzelfde jaar openden we een verkoopkantoor in de gemeente Cuijk met een klein magazijn dat in het verleden dienst deed als smidse. Door snelle groei werd in 1990 besloten tot nieuwbouw van een vestiging in Cuijk. Ook zijn er in die jaren vele andere marktsegmenten aangeboord voor aluminium halffabricaten. Inmiddels is onze organisatie zowel op de nationale als internationale markt actief voor wals- en persproducten en hebben wij uitgebreide kennis en ervaring opgebouwd binnen de machine-, façade- en silobouw tot constructie-, lichtreclame- en isolatietoepassingen.

Wij leveren onze aluminium halffabricaten;

- Onbewerkt of op maat
- In kleine of grote hoeveelheden
- Uit voorraad of af fabriek


Belangrijke data in de geschiedenis van onze organisatie

2018        Nieuwe Garfield Aluminium website met webshop
2016        ISO:9001:2015 certificaat behaald
2014        Integratie van de vestiging Nieuw Bergen en Cuijk in een nieuw pand te Cuijk
2013        Start verkoop RVS, Sendzimir, Aluzink, Koper, Messing en Brons
2009        Start verkoop Signing profielen
1997        Start verkoop carrosserie profielen en assemblage aluminium zijborden en asfaltkleppen voor de trailerbouw
1996        Service Center wordt geïntegreerd in vestiging Schiedam         
                 Opening locatie Nieuw Bergen voor opslag van supersized artikelen
1991        Acquisitie van het geavanceerde Service Center
1990        Verhuizing van St. Agatha naar nieuwe vestiging in Cuijk
1989        Start verkoop supersized artikelen
1988        Opening van huidige vestiging in Schiedam         
                 Start verkoopkantoor in St. Agatha (gemeente Cuijk)
1982        Verhuizing naar Schiedam
1973        Eerste vestiging Garfield Aluminium in Rotterdam