Trotse sponsor

Trotse sponsor

Garfield Aluminium is trotste partner  en sponsor van Human  Power Team Delft & Amsterdam


08-02-2019
Fotografie Bas de Meijer

Om een zo hoog mogelijke snelheid te behalen met de VeloX 9 in Battle Mountain, is belangrijk dat de VeloX van lichte materialen wordt gemaakt. Aluminium wordt gebruikt voor vele onderdelen van de VeloX. Sinds vorig jaar zijn wij de partner van Human Power Team Delft & Amsterdam en voorzien ze van 7075 aluminium. 

Dit is een “space-grade” aluminium, oftewel het sterkste en lichtste aluminium, en wordt met name gebruikt voor onderdelen voor de aandrijflijn. Zo worden bijvoorbeeld alle cranks, inserts en pinnen van aluminium gemaakt.   Naast het leveren van aluminium, sponsoren wij ook bij de aanschaf van tools om het aluminium mee te bewerken. Hierdoor is het voor het Human Power Team mogelijk om nieuwe freeskoppen aan te schaffen waar veel onderdelen mee geproduceerd worden. Aangezien ze deze in de productie veel gebruiken, zijn deze snel aan vervanging toe. Wij helpen ze dus van materiaal tot eindproduct.   

Op 26 februari vindt de design presentatie van de VeloX 9 plaats in het auditorium van de TU Delft. Deze avond laten ze zien welke technische innovaties ze gaan doorvoeren, waarmee ze het wereldrecord van 121,8 km/u denken te kunnen verbreken. Elke specifieke ontwerpkeuze maakt de VeloX 9 sneller, dus het totaalontwerp moet leiden tot de snelste fiets ter wereld! Daarnaast vertellen ze over de thema’s die aansluiten bij het project en zullen ze Jennifer Breet en Rosa Bas, de rensters tijdens de race, presenteren.   

Meer weten over Human  Power Team Delft & Amsterdam? Klik dan hier!