Het Human Power Team maakt flitsende start

31-07-2019

Het Human Power Team maakt flitsende start na onthulling van ligfiets die sneller moet gaan dan 121,8 km/uur.

Het Human Power Team van de TU Delft en de VU Amsterdam heeft op zaterdag 27 juli hun nieuwste aerodynamische ligfiets onthuld bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Met deze ligfiets, de VeloX 9, wil het team in september het wereldrecord snelfietsen van 121,8 km/uur verbreken in de Nevada woestijn in Amerika. Wij als trotse sponsor waren er bij.

Het Nationaal Militair Museum hefet een deel van haar terrein vrijgegeven om de VeloX 9 tussen de militaire vliegtuigen te laten rijden. Het testen van de snelle ligfiets betrok veel bekijks van de museumbezoekers.   Vrouwelijk wereldrecord Het Human Power Team streeft ernaar om mens en techniek samen te brengen en daardoor te laten zien wat je op menskracht allemaal kan bereiken. Dit doen zij door elk jaar een fiets te produceren waarmee zij deelnemen aan de World Human Powered Speed Challenge in Nevada, Verenigde Staten. Het Human Power Team strijdt hier tegen andere teams om een zo hoog mogelijke snelheid op een fiets te behalen in het vrouwelijke klassement. De Utrechtse Rosa Bas en Leidse Jennifer Breet zullen deze strijd aan gaan. 

Het wereldrecord staat nu met 121,8 km/uur op naam van de Française Barbara Buatois.   Het Human Power Team bestaat uit 16 studenten die een jaar lang hun studie opzijschuiven voor het project. Naast het produceren van een hightech ligfiets is het ook belangrijk om de atletes zo goed mogelijk voor te bereiden op de poging. Door middel van duur-, kracht- en high intensity trainingen zullen zij aanstaande september in topvorm aan de start verschijnen en  er alles aan doen om de wereldtitel op Nederlandse naam te krijgen.   Kijk voor meer informatie op: www.hptdelft.nl